Kokouspäivitys: Kunnan tilinpäätös ylijäämäinen ja tunetaitojen opetusta kouluihin

03.04.2024

Maaliskuun loppupuoli oli vilkasta kokousaikaa. Kunnanhallitus kokoontui kahdesti (18. ja 25.3.) ja lisäksi sivistyslautakunta kokoontui 21.3. Alla joitain poimintoja kokousten asioista:

Vuoden 2023 tilinpäätös reilusti ylijäämäinen

Kunnanhallituksessa käsittelimme vuoden 2023 tilinpäätöksen. Tilinpäätös oli poikkeuksellisen hyvä: kunnan talous oli viime vuonna 23,1 miljoonaa ylijäämäinen. Tämän seurauksena kunnan lainamäärääkin saatiin pienennettyä. Poikkeuksellisen hyvä tulos johtui kuitenkin pitkälti poikkeuksellisista eristä, kuten Keskon Ilvesvuoresta ostaman tontin myyntivoitoista.

Tunne ja vuorovaikutustaitoja koulujen opetukseen

Kunnanhallituksessa käsittelimme myös vastauksen valtuustoaloitteeseen tunne- ja vuorovaikutustaitojen lisäämisestä. On hienoa, että näiden taitojen opetusta pyritään lisäämään koulujen opetukseen. Opetusta on tarkoitus vahvistaa valmistelutyön jälkeen lukuvuodesta 2025-2026 alkaen.

Nurmijärven 250-vuotisjuhlavuosi ensi vuonna

Kunnanhallituksessa päätimme kunnan 250-juhlavuoden toteuttamisesta. Vuonne 2025 tulee kuluneeksi 250 vuotta siitä, kun Nurmijärvi hallintopitäjänä perustettiin. Juhlavuonna tullaan julkaisemaan kunnan historiikki, järjestetään erilaisia tapahtumia ja paljastetaan kunnan uusi maanmerkki. Kunta jakaa myös avustuksia juhlavuoden toiminnan järjestämiseen.

Alueelliset vanhempainfoorumit lakkautetaan

Sivistyslautakunnassa päätimme lakkauttaa kunnan alueelliset vanhempainfoorumit. Koulujen johtokuntia korvaamaan perustettujen vanhempainfoorumeiden toimintaan ei ole lähtenyt mukaan juurikaan osallistujia, joten toimintaa ei ole järkevää jatkaa. Itse korostin kokouksessa, että koulujen täytyy kehittää aktiivisesti erilaisia tapoja osallistaa vanhempia niiden toiminnan kehittämiseen. Vaikuttaisi siltä, että oman koulun asiat ovat vanhemmille niitä tärkeimpiä, eikä alueellinen toiminta houkuttele vanhempia samalla lailla.


Kokouspäivitykset ovat tiiviitä (ja joskus vähemmän tiiviitä) päivityksiä kuntapolitiikan arjesta. Kunnan kokousten pöytäkirjat aineistoineen ilmestyvät noin viikon viiveellä tänne.